logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Дата и час: 28 Мар 2024, 18:21




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 24 Авг 2020, 12:47       Заглавие:  Match: International T-Class Kahles Cup 2020, 18-20.09.2020
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар
Offline

Регистриран на: 16 Юни 2006, 21:59
Мнения: 31369
Местоположение: Sofia
Изображение

Калес потвърдиха, започваме регистрация и организация

http://scoring.t-class.org/MatchCompeti ... etitors/65

мача ще бъде два дена събота и неделя с нощни стрелби
петък - може да бъде платена тренировка

Дисциплина: T-Class Tactical Sniper
Дивизии: Bolt Action и Semi Auto
Категория: Индивидуално

дистанции от 12 до 1200 метра

За записване: към Тихомир Трифонов (телефон: 0-88-950-3717)

_________________
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
Иван Бързилов, СК "Динамик Армс"
CZ 85 Champion, DA-SASR-10M х2, Aero M4E1 х2, Glock x4 ...


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 17 Сеп 2020, 23:31       Заглавие:  Re: Match: International T-Class Kahles Cup 2020, 18-20.09.2
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар
Offline

Регистриран на: 16 Юни 2006, 21:59
Мнения: 31369
Местоположение: Sofia
От Калес изпратиха добри подаръци :armed:
за всеки състезател ще има подаръчен пакет и .. три големи награди които ще се теглят с томбула

ВИП Комплекси също дадоха много и интересни награди

Изображение

:armed: :armed: :armed:

_________________
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
Иван Бързилов, СК "Динамик Армс"
CZ 85 Champion, DA-SASR-10M х2, Aero M4E1 х2, Glock x4 ...


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 17 Сеп 2020, 23:32       Заглавие:  Re: Match: International T-Class Kahles Cup 2020, 18-20.09.2
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар
Offline

Регистриран на: 16 Юни 2006, 21:59
Мнения: 31369
Местоположение: Sofia
и Сценариите са готови PDT_Armataz_01_22
http://scoring.t-class.org/Home/Index?match_id=65

състезателите ще се почувстват, почти като герои от филм :DD

_________________
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
Иван Бързилов, СК "Динамик Армс"
CZ 85 Champion, DA-SASR-10M х2, Aero M4E1 х2, Glock x4 ...


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Сеп 2020, 14:49       Заглавие:  Re: Match: International T-Class Kahles Cup 2020, 18-20.09.2
 
Ветеран
Ветеран
Offline

Регистриран на: 14 Авг 2006, 13:02
Мнения: 671
Страхотно състезание :armed:

Два дни и една нощ, които бяха изпълнени с много емоции и трудности.

Имаше много изцяло нови и напълно непознати упражнения, част от които бяха на съвсем нов терен - дълбоко в полигона на Сливница.

В модул 1 имаше много нововъведения по отношение на мишените и условията за изпълнение на упражненията, което подейства като доста добра загрявка за динамичната част от състезанието. 3D мишените са много забавни, но и трудни, като имаше случай на "отнасяне" само на метлата на Баба Яга, което също се зачиташе за попадение за радост на съответния стрелец. Упражнението със студен изстрел на 420 м. по капак на кутия от патрони, с което беше открито състезанието, затрудни доста от участниците.

Гвоздея на модул 1 беше новата електронна мишена, разположена на 400 м., която позволява маркиране на всяко попадение в реално време върху екрана на компютъра. Силната мараня и променливия вятър обаче изиграха лоша шега на доста от състезателите, които се надяваха на повече 10х.

Много интерсно упражнение от модул 3 беше т.нар. "конвой". Стрелковата позиция беше на стратегическа височина над тясна долина, през която минава път. На пътя през около 150 м. бяха подредени 6 гонга, които имитираха участници в авто колона. Разстоянията до гонговете бяха от 760 до 935 м., а наклонът на стрелба -6 градуса. Целта на упражнението беше да се порази първо най-предния гонг /водача в колоната/, а след това да се порази и последния 6-ти гонг, като по този начин се ограничи движението напред на конвоя, както и възможността за изтеглянето му обратно. Само след поразяване на първия и послединя гонг в редицата участникът има право да премине към поразяването на останалите четири гонга. Всичко това следваше да бъде изпълнено за максимум 2 минути, с неограничен брой изстрели и при постоянен страничен вятър с пориви между 4 и 6 м/с от 9 ч. Описаното упражнение беше изключително трудно и реалистично, като поради трудните условия максималната успеваемост беше поразяване на 3 до 4 цели.

Друго много интересно и на пръв поглед лесно упражнение беше със смарт таргет система от 3 гонга, всеки от които последователно се активира за по 6 секунди, като само попадение в рамките на тези 6 секунди се регистрира от системата и съответно се зачита като успешно. Гонговете бяха разположени в прозорци по етажите на една кула, отстояща от позицията на 515 м., в долина, която заради формата си постоянно беше брулена от силни ветрове, които обаче изненадващо сменяха посоката си или спираха за момент. Така по-голяма част от състезателите стреляхме в напълно непредсказуеми условия по отношение на силата и посоката на вятъра, което изигра лоша шега на доста добри стрелци. Освен психическото напрежение от преценка на вятъра, тук основна роля изигра и краткото време през което участникът трябваше да реагира на стартовия сигнал на съответния гонг - примигваща светлина от неговата смарт система, даваща налано на 6-те секунди. А за капак стрелбата също беше под отрицателен наклон.

Новост в нощните упражнения беше сцената, на която от кулата трябваше с максимум 2 патрона да се порази светеща електрическа крушка на 200 м. Като изключим, че телескопичния мерник усилва светлината от крушката и заслепява стрелящия, което наложи усилването на подсветката на скалата до край, като цяло такава цел на 200 м. не би следвало да е чак толкова трудна, въпреки, че всъщност тя е точно 1 МОА на тази дистанция. Освен мрака и заслепяващата светлина обаче, организаторите ни бяха приготвили и още една изненада - позицията за стрелба от кулата беше такава, че не позволяваше нито стрелба от коляно, нито прав, тъй като височината на прозореца, от който се стреляше беше крайно неудобна. След поразяването на крушката сценарият предвиждаше стрелба по неосветен гонг с размери 30х38см. на 400 м., който беше маркиран от едно малко фенерче, което обаче беше разположено на 40 см. в дясно и на 20 см. под гонга. Това маркиране на гонга налагаше внасянето на допълнителни поправки освен тези за пада на куршума и за отклонението от вятъра на тази дистанция, тъй като единственото целеуказване беше малкото фенерче встрани от гонга. Това упражнение също беше изключително интересно и трудно.

Изключително впечатляващо беше упражнението за стрелба от хеликоптер - клатеща се във всички посоки рамка с точните размери на кокпита на хеликоптер "Кугър", на врата на който е опънато въже, което служи като предна опора за стрелба. Тук целите бяха 3 гонга, всеки с размери 20х20 см. на 180, 280 и 350 м. Дори и най-малкото движение на стрелеца, както и поривите на традиционно силния за полигона вятър, водеха до силно клатене на позицията, което водеше до описване на О-образни кръгове на кръстчето на оптиката около всеки гонг. Успокояването на тази клатеща се позиция е невъзможно, поради голямата й маса, както и поради постяннния вятър, така че повечето участници поразиха 1-2, по-рядко 3 гонга, но с цената на голям разход на боеприпаси. По думите на участващите в състезанието военнослужещи от армията, тази конструкия пресъздава почти на 100 % условията за стрелба от летящ хеликоптер. В комбинация с наистина малките за тези условия цели, това упражнение стана фаворит на голяма част от състезателите като едно от най-атрактивните.

За пореден път екипът на организаторите и съдиите беше свършил перфектно своята работа и нивото на това състезание от 20 упражнения беше изключително високо, за което сърдечно ви благодаря.

Смятам, че форматът на провеждането на този вид състезания е атрактивен и интересн както за участниците, но така също и за зрителите, като последните имаха възможност да се потопят в прекрастаната атмосфера на мероприятието дори и онлайн, чрез преките репортажи на Светлана в страницата на Българската Т-клас Федерация във Фейсбук :tu:

Големия брой участници, както и качеството на подготовката и на реализацията на състезанието ни донесоха много положителни емоции и незабравими спомени от тези два дни и една нощ.

До скоро :tank:

_________________
Гено Андреев
СК "Динамик Армс"


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Сеп 2020, 17:40       Заглавие:  Re: Match: International T-Class Kahles Cup 2020, 18-20.09.2
 
Ветеран
Ветеран
Аватар
Offline

Регистриран на: 28 Юни 2006, 00:36
Мнения: 684
Местоположение: София
Неверояно състезание! :armed: :armed: :armed:

Много неща правихме за пръв път!

Ще споделя моите впечатления и преживявания, защото Гено бе изкл. изчерпателен с описанията на новите неща и с атмосферата като цяло!

За пръв път влязохме навътре в полигона, където имаше две изцяло нови сцени, едната на пределна дистанция дори и за 6.5 калибрите, другата симулираща автоконвой, както каза Гено. Уникални упражнения, особено конвоя :) :) :armed: :armed:

Направи ми спечатление колко е по-трудно да излезеш от зоната си на комфорт и правиш упражнения на терен, чиито ветрови особености не си наблюдавал никога!!! Всички мереха вятър, с какви ли не станции намясто, а вятърът винаги се оказваше с около 1.5 м/с отгоре :) :)

Ще стрелям упражнението с конвоя. Заставам на позиция, казвай си "ей са че ги смъкна всичките 6 мишени, кво толкова. Другите как успяха едва 2-3 да уцелят, не знам.". Да, ама не :). Организаторите много хитро бяха разменили последователността на поваляне и повреме на стрелбата на два пъти се "загубих" къде съм. Отделно трябаваше постоянно да намалям увеличението на оптиката за да ги намеря тези пусти мешени. С много пот, едва уцелих 4. Уникална упражнение!

Сцената с крушката, комбинираше доста важни умения! Първо трябваше да се стабилизирам на изклю. неудобна позиция и да стрелям по крушка, която ми свети в оптиката! Направих три различни опита за стабилизация! Пробвах да стрелям без подсветка с намалено на 10х увеличение, но толкова силно светеше крушката, че ми изчезна централата част от скалата и трябваше да вкл. подсветката на силен режим. Както и да е, уцелих я :) , но няма време!!! Бързо се местя на невидимия гонд на 400м, чиито уцелване трябваше предварително да се изчисли спряно малък светещ фенер, намиращ се на около метър от гонга. Всичко това става толкова бързо след уцелването на крушката, че ми вдигна адреналина и от бързане ... забравих да си навърят кликовете :oops: за 400м, което трябваше да се направи преди да изместя скалата за предварително изчислените корекции към невидимия гонг. Стрелям, пропуск. Казах си, как е възможно, абсурд... Сетих се, кликовете... Бързо ги навъртам и тукмо да стрелям таймерът изсвири. Рекох си, Ейййййй. :) :) :)

По отношение на хеликоптера, голямо дупене и кълчене падна! Гледам другите преди мен и хич не ми идва на ум как да подходящ към това клатещо се отсякъде нещо.
Идва моя ред, качвам се, заех някаква странна позиция с един крак горе и се опитах с лява ръка да се отпусна на раницата, едновременно държейки с дясна ръка оръжието и бутайки напред ремъка, който заключих между ложата и друногата. С учудване установих, че се стабилирам относително добре и относително бързо уцелих първите две мишени на около 170 и 250м. Минавам на последната мишена на 380м и си казвам "ей са гледайте...." :). Стрелям, стреля, стреееелям, пълнителя свърши, няма. :(
Толкова се клатеше това нещо, че все още незнам, как някои хора успяха да уцелят тази мишена и едновременно да съблюдават за вятъра, който си беше едни никакви 5-6 м/с ;) Гледах Георги Василев мисля, че беше, как я стреляше тази сцена и ми падна ченето, как я мина с три,четири изтрела. Евала!

Електронната мишена е новост, която ще ни помогне много в развитието, особено ако успееш да я сложим по-далеч.

Въобще, може цял роман да се напише! :) :) :)

В крайна сметка, не си представям много по-хубави начини, по които да си прекарам целия уикенд!

Разбира се, не мога да не споделя, колко ме зарадва, че бяхме много участници и то само местни, вкл. и дебютанти.

Дадох линк към предаването наживо на мои познати, които много се изкефиха и казаха, че са много приятно изненадани, че е въобще възможно това на "къра"! :) :) :)

Голямо благодаря на организаторите и съдийския състав от 61ва бригада. Без техния почти двуседмичен труд, ние стрелците нямаше да можем да изпитане тези вълнения!

Това е от мен :armed: :armed:

_________________
Ивелин Добрев СК "Динамик Армс"


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 21 Сеп 2020, 18:09       Заглавие:  Re: Match: International T-Class Kahles Cup 2020, 18-20.09.2
 
Снайперист
Снайперист
Offline

Регистриран на: 03 Мар 2014, 18:19
Мнения: 273
Местоположение: София
За мен специално, най-силният и най-емоционалният момент от състезанието беше отдаването на почит на паметника на кап. Марин Маринов - едно място, може би не толкова познато за повечето българи, но място - което ти показва как един човек може да промени съдбата на един народ...

_________________
"Bolt actions speak louder than words." - Craig Roberts
We will never rise to the level of our expectations, we will fall to the level of our training.
Петър Марков, СК "Динамик Армс"


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 22 Сеп 2020, 09:00       Заглавие:  Re: Match: International T-Class Kahles Cup 2020, 18-20.09.2
 
Ветеран
Ветеран
Offline

Регистриран на: 23 Яну 2019, 10:13
Мнения: 534
p_markov написа:
За мен специално, най-силният и най-емоционалният момент от състезанието беше отдаването на почит на паметника на кап. Марин Маринов - едно място, може би не толкова познато за повечето българи, но място - което ти показва как един човек може да промени съдбата на един народ...

Така е! Може би трябва да направим традиционно състезание на негово име, по време на дните на Сливнишките боеве, за да отдадем почит на нашите герои.

_________________
Георги Василев, СК "Динамик армс"-T-class


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 23 Сеп 2020, 10:29       Заглавие:  Re: Match: International T-Class Kahles Cup 2020, 18-20.09.2
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар
Offline

Регистриран на: 16 Юни 2006, 21:59
Мнения: 31369
Местоположение: Sofia
Изображение


https://www.facebook.com/malchev.net/vi ... 7976168468

_________________
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
Иван Бързилов, СК "Динамик Армс"
CZ 85 Champion, DA-SASR-10M х2, Aero M4E1 х2, Glock x4 ...


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 27 Сеп 2020, 11:05       Заглавие:  Re: Match: International T-Class Kahles Cup 2020, 18-20.09.2
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар
Offline

Регистриран на: 16 Юни 2006, 21:59
Мнения: 31369
Местоположение: Sofia
Видео и снимки от мача има в ФБ групата T-Class Bulgaria

и продължаваме да качваме

_________________
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
Иван Бързилов, СК "Динамик Армс"
CZ 85 Champion, DA-SASR-10M х2, Aero M4E1 х2, Glock x4 ...


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 24 Окт 2020, 02:44       Заглавие:  Re: Match: International T-Class Kahles Cup 2020, 18-20.09.2
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар
Offline

Регистриран на: 16 Юни 2006, 21:59
Мнения: 31369
Местоположение: Sofia


https://www.youtube.com/watch?v=c5E4Ig7smYY

_________________
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
Иван Бързилов, СК "Динамик Армс"
CZ 85 Champion, DA-SASR-10M х2, Aero M4E1 х2, Glock x4 ...


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта



 
Иди на:  

Powered by phpBB © 2020 TheGunMan
This forum is operated and maintened by Stanislav Georgiev - Owner/Administrator, Jordan Cholakov - Adminstrator/Editor and Rossen Hristov - Graphic Designer/Potographer