logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Дата и час: 28 Мар 2024, 18:25




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 08 Юни 2020, 10:36       Заглавие:  Re: T-CLASS RIMFIRE VAQUERO, 07.06.2020, Огняново
 
Ветеран
Ветеран
Offline

Регистриран на: 14 Авг 2006, 13:02
Мнения: 671
Организаторите на тренировката с 22 L.R. - С.К. Сянка и С.К. Борис Дрангов НСО, в лицето на двамата Тишовци се справиха перфектно. Съдийският екип и статистиката работеха като швейцарски часовник. Благодаря на всички ви.

Беше истинско забавление и много хубаво начало на новия стрелкови сезон.

Сцените бяха много добре замислени и изискваха максимална концентрация, защото бяха и доста трудни - основно поради много малките размери на мишените, които бяха поставени на пределни за 22 L.R. дистанции. Времената също бяха много свити, което в комбинация с пределните дистанции на мишените доведе до много малко успешни попадения на някои сцени (макс 2-3 от 7 мишени). Но мачът беше истинско предизвикателство и забавление.

Две препоръки: да се включат упражнения с неограничен брой изстрели за време, а така също за упражненията от типа know your limit мишените да не са разположени на пределните за калибъра дистанции, което ще вкара повече интрига и забавление при изпълнението им.

Поредното добре реализирано мероприятие със снайперови 22 L.R. карабини доказа още веднъж, че малокалибрения Т-Kлас не отстъпва с нищо на по-големия си събрат. Вчерашните дистанции от 25 до 280 м. ни поставиха в условия, които като изисквания за притежавани умения и знания са съизмерими с дистанции от 300 до 1 000 м. за 308 Win. Аз стрелях с Eley Tenex EPS, който на 280 м. се влияе по същия начин от гравитацията и от вятъра, както 168 ELD-M на 1 000 м., който стрелям в кал. 308 Win. Разликата обаче е, че вчера гръмнах 100-на патрона за общо 30 лв. при липса на големите натоварвания за организма ми от трясъка и отката на големия калибър, влиянието от които (особено, когато около теб има още 15 човека със също толкова ефективни компенсатори, борещи се със също толкова насвяткани до макс патрони) всички сме изпитвали и познаваме до болка. Така малокалибрения Т-Kлас ни дава една прекрасна възможност реално да отработваме същите като сложност и трудност упражнения като в големокалибрения Т-Kлас при много нисък разход на средства и при много щадящи организма ни условия. Друг положителен фактор също така е почти 100 % изравняване на възможностите на състезателите по отношение на оръжието и боеприпасите - всяка прилична флоберка с прилична оптика и патрон от макс 20-30 стотинки дава възможност да се постигнат същите резултати като с най-скъпата комбинация от тях, което извежда много по-напред наличието на знания и умения у стрелящия.

Надявам се състезанията по малокалибрен Т-Kлас да се провеждат все по-често, тъй като това ни дава наистина много достъпна и добра възможност да усъвършенстваме комплексните умения, необходими ни за практикуване на Т-Kлас със снайперови карабини.

_________________
Гено Андреев
СК "Динамик Армс"


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 08 Юни 2020, 10:52       Заглавие:  Re: T-CLASS RIMFIRE VAQUERO, 07.06.2020, Огняново
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар
Offline

Регистриран на: 16 Юни 2006, 21:59
Мнения: 31369
Местоположение: Sofia
Страхотно събитие!
това е първото снайперско състезание, което беше направено самостоятелно без помощ от основателите на спорта :)
дизайн на мач, дизайн на сцени, организация, оборудване, на ново стрелбище

скоро си писахме с един от големите организатори на мачове в Америка
казаха, че и там има огромен ръст на мачове в 22LR

също много показателно е че почти всички производители на снайпери, пускат и тактически пушки в 22LR

:armed: :armed: :armed:

надяваме се скоро да има още такива състезания PDT_Armataz_01_22

изглеждаше лесно отсрани, но едва ли е било така .. почти 300 метра по цел 15см не е шега за 22LR
останалите модули също .. карти, логика, динамика малки цели

_________________
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
Иван Бързилов, СК "Динамик Армс"
CZ 85 Champion, DA-SASR-10M х2, Aero M4E1 х2, Glock x4 ...


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 08 Юни 2020, 10:53       Заглавие:  Re: T-CLASS RIMFIRE VAQUERO, 07.06.2020, Огняново
 
Снайперист
Снайперист
Offline

Регистриран на: 03 Мар 2014, 18:19
Мнения: 273
Местоположение: София
Тренировката на Вакеро се оказа много приятно изживяване, особено за такива като мене, дето от три месеца не можеха да обърнат внимание на хобито си.

За мен беше първо посещение на Вакеро и бях приятно впечатлен от мястото и условията, които предлага това стрелбище - и то на 25 км от София.

Иначе, мероприятието беше прекрасно организирано, благодаря на екипа от Тишовци!

Сцените бяха познати, но значително по-трудни от преди, защото единият Тишо, като всеки добър счетоводител, решил че е чудна идея да умножи дистанциите х2. Което за флоберките си поставя нещата в различна светлина от предишните пъти.

Съдиите бяха на високото вече ниво, на което сме свикнали да ги виждаме. Нямаше никакви забележки и проблеми, а само майтапи и позитивизъм.

Статистиката беше безупречна. Всички данни бяха обработени и въведени в системата в реално време и крайният резултат беше наличен около 60 секунди след последния изстрел!

Единствената ми забележка към организаторите е, че таксата беше прекалено ниска и вероятно цялото нещо им е излязло на загуба, което не е редно и не би трябвало да се продължава така...

Поздравления на всички, които бяха част от това мвроприятие!

_________________
"Bolt actions speak louder than words." - Craig Roberts
We will never rise to the level of our expectations, we will fall to the level of our training.
Петър Марков, СК "Динамик Армс"


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 11 Юни 2020, 16:38       Заглавие:  Re: T-CLASS RIMFIRE VAQUERO, 07.06.2020, Огняново
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар
Offline

Регистриран на: 16 Юни 2006, 21:59
Мнения: 31369
Местоположение: Sofia
ето и малко снимки (220)
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 806&type=3

_________________
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
Иван Бързилов, СК "Динамик Армс"
CZ 85 Champion, DA-SASR-10M х2, Aero M4E1 х2, Glock x4 ...


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта



 
Иди на:  

Powered by phpBB © 2020 TheGunMan
This forum is operated and maintened by Stanislav Georgiev - Owner/Administrator, Jordan Cholakov - Adminstrator/Editor and Rossen Hristov - Graphic Designer/Potographer