logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Дата и час: 29 Мар 2024, 01:14




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ] 
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 14 Ное 2017, 14:46       Заглавие:  C.S.A. vz. 58 Sporter Tactical .223 Rem.
 
Картечар
Картечар
Аватар
Offline

Регистриран на: 27 Ное 2013, 16:09
Мнения: 105
C.S.A. vz. 58 Sporter Tactical .223 Rem.

Изображение
Изображение

Mакар на пръв поглед vz. 58 да прилича, устройството и конструкцията му нямат нищо общо с АК 47. На първо място затвора има напълно различен принцип на заключване - боен упор в долната част, газовото бутало е отделно от рамата и има собствена възвратна пружина, а ударно спускателният механизъм е с праволинейно движещ се ударник вместо в с чукче.

Изображение
Изображение

Лоста за зареждане е цилиндричен и е разположен леко под ъгъл. За разлика от АК има затворна задръжка т.е. след последния патрон в пълнителя затвора остава в крайно задно положение, което от една страна облекчава презареждането, а от друга изключва т.нар. „Щракане на мъртвеца”. Благодарение на по-лекият си затвор и друга система на заключване оръжието има забележимо по-малко „подскачане” при темпова стрелба.

Изображение
Изображение

C.S.A. vz. 58 Sporter Tactical в калибър .223 Rem. е с дължина на цевта 410 мм. Цевта е с 4 нареза със стъпка 1:7” и дулен спирач-компенсатор. Механични мерни прибори, регулируем мерник от 100 до 800 м. през 100 метра. Полимерна полуложа с Picatinny релси за поставяне на допълнителни мерни прибори и аксесоари, произведена oт добре познатата със своите ъпгрейди и аксесоари израелската фирма FAB Defense. Предпазителя, тип палец, е вдясно на патронника, а от лявата страна има планка за поставяне на монтаж за оптика над патронника.

Изображение
Изображение
Изображение

Спусъка е с натиск 2.5-2.7 килограма. Бутона за затворната задръжка е точно пред спусковата скоба, а до него е и палеца за изваждане на пълнителя. Ергономична пистолетна ръкохватка произведена от полимер. Телескопичен полимерен приклад тип M4, който се поставя на тръба за приклад тип M4 и може да се сменя. Пълнителят е 30 заряден, полимерен и прозрачен.

Цена 2 319.00 лв. в магазините на VIP оръжейни комплекси.

_________________
http://guns.bg
Facebook - https://www.facebook.com/GUNS.bg.Shop
ВИП Oръжейни Kомплекси
София - Бул. Г.М. Димитров 51
Пловдив - Ул. Брезовска 34
Варна - Бул. Ян Хуниади 31
Адрес - гр. Бургас, ул. Индустриална 47


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ] 


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта



 
Иди на:  

Powered by phpBB © 2020 TheGunMan
This forum is operated and maintened by Stanislav Georgiev - Owner/Administrator, Jordan Cholakov - Adminstrator/Editor and Rossen Hristov - Graphic Designer/Potographer