TheGunMan
https://thegunman-bg.com:443/forum/

Осветиха паметника на Левски във Военната академия
https://thegunman-bg.com:443/forum/viewtopic.php?f=22&t=15477
Страница 1 от 1

Автор:  Ivo III [ 14 Юли 2017, 14:43 ]
Заглавие:  Осветиха паметника на Левски във Военната академия

Изображение

http://focus-news.net/scandal/2017/07/1 ... emiya.html

Броени дни преди отбелязването на 180-годишнината от рождението на Апостола на свободата, в парка на Военната академия „Г. С. Раковски“ се състоя тържествената церемония по освещаването на паметника на Васил Левски, който бе отрит на 26 ноември 2016 година. В словото си по време на церемонията президентът призова да не забравяме, че българският народ може да надмогне всяка неволя, стига да надмогне собствените си слабости. „Стремежът ни поне малко да се равним с този великан на духа и делото трябва да се гради върху това да бъдем мъдри, решителни и последователни като него. Да работим всекидневно за единството на българската нация и за по-честното й настояще“, каза още Румен Радев. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев също почетоха паметта на Апостола на свободата Васил Левски дни преди 180-годишнината от неговото рождение. Пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов отбеляза, че Васил Левски оставя много повече завети от това, което българските политици днес смеят да цитират от него. „Нека, минавайки покрай този паметник, гражданите да се сещат, че освен ежедневни грижи и проблеми, каквито е имало и преди 150 години, когато Левски е обикалял българските земи, имаме и един дълг към България - да бъдем българи и да служим на интересите й. Всичко останало са преходни неща“, каза още министърът на отбраната.
Пред паметта на Апостола на свободата се преклониха и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, председателят на Комисията по отбрана в 44-ото Народно събрание Константин Попов и народни представители от комисията, политици, държавници, роднини на Апостола, преподаватели от Военната академия, общественици и др. Поднесени бяха венци и цветя от държавни институции и признателни граждани.
Паметникът е дело на инициативен комитет и бе открит на 26 ноември, когато през 1878 година отваря врати Военната академия „Г. С. Раковски“ .

Автор:  snaiper. [ 14 Юли 2017, 15:05 ]
Заглавие:  Re: Осветиха паметника на Левски във Военната академия

Браво !

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/