logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Дата и час: 28 Окт 2020, 10:23
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 02 Ное 2019, 14:25       Заглавие:  ТУРНИР ПО СТРЕЛБА
 
Eкспериментатор
Eкспериментатор
Offline

Регистриран на: 19 Сеп 2015, 13:55
Мнения: 6
Турнир по стрелба


Р Е Г Л А М Е Н Т

ОРГАНИЗАТОР
НБСОБ КНСБ - Национален Браншов Синдикат на охранителите в България.

ВРЕМЕ И МЯСТО
НАЧАЛО: 16 Ноември 2019 от 10:00 часа
“Стрелбище Герена”
(стадион “Г. Аспарухов”, входа към сектор А)

ПРАВИЛА

РАЗРЕШЕНИ КАЛИБРИ
9х18мм.
9х19мм.

Полу-автоматични пистолети с открити мерни прибори (това включва и фибро-оптики и тритиеви) и фабрично производство патрони, закупени от стрелбището. Разрешава се поставянето на шкурки и други подобни.
Не се допуска ползването на: Фунии, Дулни компенсатори, Бързомерци, Лазерен целеуказател, Тъмб рест, Ръчки за зареждане, Релоуд-Патрони и талк по ръцете или други субстанции, подпомагащи стабилността на хвата. Кобур със заключени всички системи за защита, ако има такива.


УЧАСТНИЦИ
Над 18-годишна възраст.

БОЕПРИПАСИ И МИШЕНИ
Боеприпасите и мишените се осигуряват от организаторите.

ТАКСА ПРАВОУЧАСТИЕ
55лв. на участник.

ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ
1. Записването за участие става в деня на турнира.

СЦЕНА 1
Състезателят е на стартовия рубеж с пистолет в кобур с поставен пълнител със 7 патрона, незареден.
След подаден сигнал с таймер от съдията състезателят изважда пистолета и произвежда седем изстрела по мишена номер 4 – спортен образец, разположена отпред на разстояние 20 метра. След приключване на стрелбата състезателят самостоятелно обезопасява оръжието си и го прибира в кобура.
Време за изпълнение на упражнението – 1 минута.
НАЧИН НА ОЦЕНЯВАНЕ – точките от попаденията се сумират и резултатът се записва в състезателната карта на състезателя. Победител в упражнението е състезателят получил най-висок сбор точки от попаденията. Ако състезателят произведе изстрели след изтичане на контролното време се взимат съответния брой от най-добрите му попадения и се изваждат от общия сбор точки за упражнението.

СЦЕНА 2
Състезателят е на стартовия рубеж с празен пистолет поставен на масичка пред него. До пистолета има два пълнителя с поставени в тях по 8 патрона.
След подаден сигнал с таймер от съдията състезателят поставя пълнител в пистолета и обстрелва пет метални мишени тип попър разположени отпред на разстояние 10 метра. След което взима резервния пълнител и се придвижва на втора стрелкова позиция, където поставя пълнителя в пистолета, зарежда и обстрелва 5 метални мишени(ПЛЕЙТРАК) разположени отпред на разстояние 8 метра. . След приключване на стрелбата състезателят самостоятелно обезопасява оръжието си и го прибира в кобура.
НАЧИН НА ОЦЕНЯВАНЕ – за всяка повалена метална мишена състезателят получава 5 точки като сумираният резултат се разделя на времето, за което е изпълнено упражнението. За неповалена мишена състезателят се наказва с минус 10 точки.
Победител в упражнението е състезателят получил най-висок коефициент. Полученият коефициент се записва в състезателната карта и се добавя към резултата на състезателя от второто упражнение.

СЦЕНА 3
Състезателят е на стартовия рубеж с пистолет в кобур с поставен пълнител със 10 патрона, незареден. В допълнителен пълнител в холдер състезателят има още 10 патрона. Пред състезателя има три стрелкови позиции, изградени от паравани.
След подаден сигнал с таймер от съдията състезателят изважда пистолета и се придвижва по собствено усмотрение до стрелковите позиции като обстрелва мишени с формата на бял лист формат А4 с по три (САМО ТРИ) изстрела всяка една от тях. На всяка една от стрелковите позиции има по две мишени, които са разположени отпред на разстояние съответно на 3 и 10 метра. След приключване на стрелбата състезателят самостоятелно обезопасява оръжието си и го прибира в кобура.
НАЧИН НА ОЦЕНЯВАНЕ – за всяко попадение в мишената състезателят получава 5 точки като сумираният резултат се разделя на времето, за което е изпълнено упражнението.
Победител в упражнението е състезателят получил най-висок коефициент. Полученият коефициент се записва в състезателната карта и се добавя към резултата на състезателя от първото упражнение.


Състезател може да бъде дисквалифициран от сцена или турнира ако не спазва правилата за безопасност при боравене с огнестрелни оръжия.

КЛАСИРАНЕ
ИНДИВИДУАЛНО
Победител в турнира е състезателят, който след сумирането на резултата от трите сцени получи най-висок сбор точки.

НАГРАДИ
Грамота за участие.
Купа за победителя и награждаване с медали на първите трима.

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВЪПРОСИ - e-mail: borislav.deninski@gmail.com тел. 0885046731


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 03 Ное 2019, 14:13       Заглавие:  Re: ТУРНИР ПО СТРЕЛБА
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар
Offline

Регистриран на: 25 Юни 2006, 11:12
Мнения: 1541
Извинявам се за поправката, но талк се слага ако искаш да са ти хлъзгави ръцете...За обратния ефект се ползва магнезий.Нищо лично, но всеки може да чете тук и не бива да олекваме.
Успех :tank:

_________________
Морал-страх от Бога и срам от хората.
Няма по-лошо нещо от прикритото зло и показното добро.

Емил Ефтимов-СК"Динамик армс"


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 04 Ное 2019, 12:20       Заглавие:  Re: ТУРНИР ПО СТРЕЛБА
 
Eкспериментатор
Eкспериментатор
Offline

Регистриран на: 19 Сеп 2015, 13:55
Мнения: 6
Емо ако имаш време моля те заповядай на турнира :-)


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта 
Иди на:  

Powered by phpBB © 2020 TheGunMan
This forum is operated and maintened by Stanislav Georgiev - Owner/Administrator, Jordan Cholakov - Adminstrator/Editor and Rossen Hristov - Graphic Designer/Potographer